Behandelzone

Wallen en donkere kringen onder ogen

Wat is het?

Of het nu als normaal of voorbarig wordt beschouwd, het verouderingsproces houdt een verminderde productie van collageen en elastine in. Er is ook een verlies van vet in het gezicht waardoor het er minder glad en strakker uitziet. Hierdoor verliezen de jukbeenderen hun volheid en worden de lippen dunner; het gebied onder de ogen zakt dieper en wordt harder, waardoor de verslapping van de huid wordt geaccentueerd.

Wist je dat?
oorzaken
voorkomen
behandelingen
gratis consult

Wist je dat?

Donkere kringen zijn niet alleen synoniem met verlies van huidvolume! In feite kan onze genetische aanleg ons vatbaarder maken voor deze holtes, die al vanaf onze kindertijd min of meer zichtbaar en gepigmenteerd zijn.

Wat zijn de oorzaken?

Blootstelling aan de zon

Blootstelling aan de zon, vooral als deze niet gepaard gaat met UV-bescherming, leidt tot een toename van de melanine productie, een vermindering van de collageen- en elastine productie, een verdikking van bepaalde delen van de huid en bevordert duidelijk de droogheid. Geleidelijk aan verandert de structuur van de huid en wordt deze zichtbaar minder stevig.

Het natuurlijke verouderingsproces

We kunnen er niets aan doen! Na verloop van tijd droogt de huid uit, de natuurlijke productie van collageen en elastine vertraagt, gezichtsspieren verliezen hun toon en celvernieuwing neemt af: al deze factoren verklaren het volumeverlies dat optreedt. Bovendien accentueert de vermindering van het onderhuidse vetvolume de holtes van bepaalde delen van het gezicht, zoals donkere kringen en de neus-lippenplooi.

Slaapgebrek

Zoals elk deel van het lichaam moet ook de opperhuid herstellen van alles wat het gedurende de dag heeft doorgemaakt! En niet voor niets: tijdens de slaap nemen de collageensynthese en de doorbloeding toe. Om 1 uur 's nachts regenereert de huid het best en vermenigvuldigen de huidcellen zich... De goede gezondheid is dan ook op zijn hoogst, dankzij de herstellende werking van het slapen.

Hoe te voorkomen?

Het toepassen van gezonde leefgewoonten

Door de aanmaak van collageen te bevorderen, is een dieet rijk aan vitamine A en C, silicium, aminozuren, magnesium en antioxidanten een effectieve manier om huidverslapping te bestrijden. Evenals is het belangrijk om voedsel te vermijden dat zwaar geroosterd of verbrand is, omdat het proces (glycatie genaamd) dat hierdoor wordt gegenereerd, het verlies van huidelasticiteit bevordert.

Bescherming tegen de zon

UVA-stralen (het hele jaar door aanwezig en de hele dag) en UVB-stralen (vooral significant van april tot september tussen 10.00 en 16.00 uur) hebben een directe invloed op de epidermis en dermis. We kunnen het niet genoeg zeggen: het is essentieel om je huid te beschermen door elke dag een geschikte zonnebrandcrème te gebruiken - bij voorkeur op basis van mineralen en minimaal SPF 30 - en eraan te denken deze elke 2 uur opnieuw aan te brengen.

Aangepaste cosmeceutische producten

Studies hebben het bewezen! Het aanbrengen van producten die zijn aangepast aan de behoeften van uw huid, heeft zichtbare en snelle effecten op de gezondheid en het uiterlijk van de opperhuid. Wanneer de huid diep gehydrateerd is, regenereert ze gemakkelijker, profiteert ze van een betere collageenproductie en is ze beter in staat om met meerdere dagelijkse stress om te gaan.

Daarnaast kunnen de producten die door onze professionals worden aanbevolen, ook voldoen aan specifieke behoeften: kleur, textuur, verslapping en volumeverlies.

Resultaten van een behandeling

Hoe te behandelen?

Rimpels onder de oogleden

Verminder fijne lijntjes onder de oogleden met Botox ® door de oogsfincter te ontspannen.

Maak een afspraak

PRP

PRP staat voor Platelet Rich Plasma. PRP bestaat uit je eigen gecentrifugeerde bloed, wat rijk is aan bloedplaatjes. In dit bloedplasma zit een hoge concentratie actieve groeifactoren. Deze groeifactoren helpen beschadigd weefsel te herstellen en de aanmaak van collageen en elastine te stimuleren.

Maak een afspraak

Zullen we kennismaken?

Weet je al wat je wilt, of wil je eerst meer informatie? Samen met de cosmetisch arts bespreek je de opties en krijg je een persoonlijk behandelplan. Het eerste consult is altijd gratis en vrijblijvend.

Plan direct een gratis consult