Behandelzone

Verouderde Handen

Wat is het?

Handen hebben een geheel eigen huidstructuur. Door hun dunne huid en blootstelling aan externe factoren zoals wind, kou, water, huishoudelijke producten en zonlicht, kunnen ze het slachtoffer worden van vroegtijdige huidveroudering. Naarmate de textuur van de huid van de handen verandert, wordt deze zichtbaar dunner en droger, worden aderen beter zichtbaar en kunnen er rimpels en vlekken ontstaan.

Wist je dat?
oorzaken
voorkomen
behandelingen
gratis consult

Wist je dat?

De veranderingen, uitdroging en chronische kwetsbaarheid van de huid die specifiek zijn voor de handen, zijn voornamelijk te wijten aan de vermindering van de productie van collageen, elastine en hyaluronzuur.

Wat zijn de oorzaken?

Het natuurlijke verouderingsproces

We kunnen er niets aan doen! Na verloop van tijd droogt de huid uit, de natuurlijke productie van collageen en elastine vertraagt, gezichtsspieren verliezen hun toon en celvernieuwing neemt af: al deze factoren verklaren het volumeverlies dat optreedt. Bovendien accentueert de vermindering van het onderhuidse vetvolume de holtes van bepaalde delen van het gezicht, zoals donkere kringen en de neus-lippenplooi.

Blootstelling aan de zon

Blootstelling aan de zon, vooral als deze niet gepaard gaat met UV-bescherming, leidt tot een toename van de melanine productie, een vermindering van de collageen- en elastine productie, een verdikking van bepaalde delen van de huid en bevordert duidelijk de droogheid. Geleidelijk aan verandert de structuur van de huid en wordt deze zichtbaar minder stevig.

Slechte leefgewoonten

Tabaks- en/of alcoholgebruik, stress, gebrek aan lichaamsbeweging, een suikerrijk dieet… Zoals we weten, hebben leefgewoonten een directe impact op onze gezondheid, maar ook op die van onze huid. Om de aanmaak van collageen en elastine te bevorderen en onze huid in staat te stellen zich beter te beschermen tegen externe invloeden (UV-stralen, wind, vervuiling…), is het essentieel om bijzondere aandacht te besteden aan onze levensstijl!

Hoe te voorkomen?

Goede hydratatie

De huid bevat gemiddeld 75% water, een essentieel element voor het goed functioneren van cellen. Beter beschermd tegen invloeden van buitenaf (UV-stralen, vervuiling, wind, hitte, kou, vochtigheid en droogte), de huid veroudert minder snel! 

Om je huid soepel en strak en uw teint stralend te houden, gebruikt je een vochtinbrengende crème van hoge kwaliteit die past bij uw huidtype en behoeften... en die het mogelijk maakt om ongeveer 1,5 l water per dag te absorberen!

Adequate huidbescherming

Om elk direct contact met huishoudelijke producten, die bijzonder agressief kunnen zijn voor de huid, te beperken, wordt sterk aanbevolen om huishoud- of afwashandschoenen te dragen om de huid van de handen te beschermen. 

Daarnaast is het belangrijk om milde, pH-neutrale zeep te gebruiken voor het wassen van de handen om de natuurlijke beschermende barrière van de huid te respecteren. 

Ten slotte is het aanbrengen van zonnebrandcrème - bij voorkeur op basis van mineralen - essentieel. Net als bij het gezicht en de rest van het lichaam, zal zonnebrandcrème op de handen het verschijnen van vlekken en rimpels verminderen en effectief vechten tegen een slappe huid.

Resultaten van een behandeling

Hoe te behandelen?

Handen

Volumeherstel van de handen met Radiesse® - filler die de natuurlijke aanmaak van collageen stimuleert en de huid van binnenuit verstevigt. Hierdoor worden de aderen minder zichtbaar en zien de handen er weer glad en jong uit.

Maak een afspraak

Zullen we kennismaken?

Weet je al wat je wilt, of wil je eerst meer informatie? Samen met de cosmetisch arts bespreek je de opties en krijg je een persoonlijk behandelplan. Het eerste consult is altijd gratis en vrijblijvend.

Plan direct een gratis consult