aestec

Veelgestelde vragen

Een cosmetische behandeling kan veel vragen met zich meebrengen. Hieronder zijn de meest gestelde vragen van onze klanten op een rij gezet.

FAQ

Veelgestelde vragen
aestec

Vragen over Botox

1

Wat is Botox?

Botox (botulinetoxine) is een neuromodulator. Dit middel zorgt ervoor dat de zenuwsignalen blokkeren en hierdoor je gezichtsspieren ontspannen. Botox vermindert hiermee de lijntjes of rimpels.

2

Hoelang werkt Botox?

Over het algemeen blijven de resultaten van botox 3 tot 5 maanden zichtbaar. Na verloop van tijd metaboliseert het lichaam het middel, waardoor de spierbewegingen weer. Wanneer je de een botoxbehandelingen onderhoudt, behouden de resultaten vaak een langere periode.

3

Wanneer is het resultaat met Botox zichtbaar?

Dit verschilt per persoon, maar gewoonlijk duurt het ongeveer 3 tot 5 dagen om de effecten te zien van Botox. In sommige gevallen kan het zelfs 2 weken duren voor het optimale resultaat zichtbaar is. Daarom raden wij altijd aan om het resultaat af te wachten, hiermee voorkomen we dat er te veel botox wordt gebruikt.

4

Doet een behandeling met injectables pijn?

Nee. Een injectables behandeling is pijnloos omdat wij de dunste naald gebruiken die er wereldwijd bestaat (THE INVISIBLE NEEDLE).

5

Is Botox veilig?

Ja. Botox is uitgebreid wetenschappelijk onderzocht en goedgekeurd. Het wordt zelfs in het ziekenhuis gebruikt tegen verschillende medische aandoeningen.

6

Zorgt Botox voor een uitdrukkingsloos gezicht?

Zolang de botoxbehandeling uitgevoerd wordt door een cosmetisch arts, is deze kans erg klein. Dit gebeurt namelijk alleen wanneer er te veel botox wordt gebruikt. De artsen bij Aēstec werken daarom heel subtiel en nauwkeurig, zodat er een natuurlijk resultaat wordt behaald.

7

Wanneer kies je voor een Aēslift en wanneer voor Botox?

Een Aēslift is geschikt voor mensen die volumeverlies in het gezicht ervaren, zoals verslapping of 'hamsterwangen', en voor degenen die een frissere uitstraling willen hebben. Spierverslappers daarentegen wordt gebruikt voor de behandeling van rimpels en fijne lijntjes, zoals de fronsrimpel. Spierverslappers ontspant de spieren om rimpels te voorkomen, terwijl fillers worden gebruikt om op te vullen.

Vragen over fillers

1

Kan ik er gek/onnatuurlijk uit komen te zien met fillers?

Helaas zijn er mensen die zich niet bewust zijn van hun onnatuurlijke uiterlijk. Bij cosmetische ingrepen is de kwaliteit van de arts en de behandeling zelf van groot belang om natuurlijke resultaten te bereiken. Het gebruik van verkeerde fillers van lage kwaliteit of het onjuist plaatsen ervan in de huidlagen van het gezicht kan leiden tot een onnatuurlijke uitstraling. Bij Aēstec maken we gebruik van echo om de exacte positie van de fillers in het gezicht te bepalen. Dit zorgt ervoor dat onze klanten op zowel korte als lange termijn kunnen genieten van een natuurlijk resultaat.

2

Waarom is het belangrijk om een echo te gebruiken? 

Bij Aestec wordt echografie om twee belangrijke redenen gebruikt. Ten eerste voor de veiligheid, omdat onderzoek heeft aangetoond dat het gebruik van echografie de kans op ernstige complicaties vermindert. Hierdoor kunnen de artsen bij Aestec nauwkeurig zien waar de fillers worden geplaatst en kunnen ze bloedvaten vermijden. Ten tweede is de echo essentieel voor het behalen van natuurlijke resultaten. Zelfs ervaren artsen kunnen zonder echo per ongeluk in de verkeerde huidlaag terechtkomen, wat resulteert in een onnatuurlijk uiterlijk. Daarom hecht Aestec veel belang aan het gebruik van echografie.

3

Worden de verslappingen niet erger zodra de fillers zijn uitgewerkt?

Bij Aēstec werken bij met Juvéderm fillers. Deze fillers worden al ruim 23 jaar gebruikt, waardoor we een goed inzicht hebben hoe dit op lange termijn reageert. Stoppen met het gebruik van fillers betekent niet dat het gezicht volledig zal verslappen of dat huidveroudering plotseling versnelt. Huidveroudering verloopt in het normale tempo dat bij uw lichaam hoort. Uiteindelijk zal de huid op dezelfde wijze verouderen als bij mensen die geen fillers gebruiken.

4

Hoelang kan ik blijven genieten van het resultaat?

Bij Aēstec werken onze artsen exclusief met Juvéderm fillers, het meest verkochte filler merk op de markt. De resultaten van een filler behandeling blijven zichtbaar gedurende 18 tot 24 maanden. Na deze periode is het niet nodig om de volledige behandeling opnieuw te ondergaan. Een kleine touch-up is voldoende om na 18-24 maanden te blijven genieten van de resultaten van de filler behandeling.

5

Is er een kans op blauwe plekken na de behandeling?

De kans op het krijgen van blauwe plekken is klein. Meestal verdwijnen ze vanzelf binnen 2 tot 7 dagen. Een eventuele blauwe plek heeft geen nadelige impact op het uiteindelijke resultaat en kan eenvoudig verborgen worden met make-up. Het is zelfs mogelijk om de volgende dag al make-up te gebruiken om het te camoufleren.

6

Verdwijnt het voor 100% weer uit je lichaam?

Ja, Juvéderm fillers worden volledig afgebroken en verwijderd uit het lichaam. Deze fillers die bij Aēstec worden gebruikt, bestaan uit hyaluronzuur. Dit is een eiwit dat van nature in de huid aanwezig is. Hierdoor worden de fillers geleidelijk afgebroken door het eigen lichaam. De snelheid van dit proces kan variëren van persoon tot persoon.

7

Kun je allergisch zijn voor de fillers?

Bij een behandeling met hyaluronzuurfillers kan jouw huid/lichaam hierop reageren. Allergische reacties zijn zeer zeldzaam. Indien u twijfelt of veel allergieën heeft, is het mogelijk om een test uit te voeren om dit uit te sluiten (zoals de DNA-test ontwikkeld door het Erasmus MC).

Vragen over Profhilo

1

Wat onderscheidt Profhilo van fillers?

Profhilo en fillers verschillen van elkaar. Fillers bieden namelijk de huid extra volume, terwijl Profhilo een skinbooster is. Het bestaat uit hyaluronzuur, een natuurlijke lichaamseigen stof. Hiermee wordt de huid gestimuleerd om extra elastine en collageen aan het maken, waardoor je een gladde en stralende huid krijgt.

2

Wat zijn de richtlijnen na een Profhilo-behandeling?

Je kunt meteen weer je dagelijkse activiteiten oppakken, maar het is aan te raden om 48 uur na de behandeling niet te sporten, naar de spa te gaan en/of de zonnebank te gebruiken. Daarnaast is het belangrijk om altijd een goede zonnebrandcrème te dragen!

3

Wanneer kan ik resultaat verwachten na een Profhilo-behandeling?

Om het optimale resultaat te bereiken, zijn er minimaal 2 Profhilo-behandelingen nodig, met een maand tussen elke behandeling. Het natuurlijke resultaat wordt zichtbaar na ongeveer 6-8 weken. Doordat de huid van binnenuit aan de slag moet, heeft dit proces meer tijd nodig dan bijvoorbeeld bij een fillerbehandeling, waarbij direct resultaat zichtbaar is.

Vragen over Aēslift

1

Hoelang kan ik blijven genieten van het resultaat?

Bij Aēstec werken onze artsen exclusief met Juvéderm fillers, het meest verkochte filler merk op de markt. De resultaten van de Aēslift behandeling blijven zichtbaar gedurende 18 tot 24 maanden. Na deze periode is het niet nodig om de volledige behandeling opnieuw te ondergaan. Een kleine touch-up is voldoende om na 18-24 maanden te blijven genieten van de resultaten van de Aēslift.

2

Kun je ook een verslapte hals mee behandelen?

Ja, dat is mogelijk. De huid van de hals en het decolleté vertoont vaak sneller tekenen van veroudering dan de huid in het gezicht. Dit komt door verschillende factoren, zoals blootstelling aan de zon, minder talg- en zweetklieren in het hals- en decolletégebied, en minder vet. Om een verslapte hals te behandelen, gebruiken we collageenstimulerende fillers en hydratatie met Profhilo (puur hyaluronzuur).

3

Wanneer kies je voor een Aēslift en wanneer voor een chirurgische facelift?

De Aēslift is een wetenschappelijk onderbouwde behandelmethode om enkel met fillers de huid te liften, volume aan te brengen en de kin en kaaklijn te verstrakken zonder operatie.  Een Aēslift is laagdrempelig, omdat er nagenoeg geen hersteltijd aan vast zit en de resultaten natuurlijk zijn.  

In tegenstelling tot een chirurgische facelift, heeft deze behandeling minimale kans op complicaties en hoeft er geen rekening gehouden worden met de complicaties van een narcose. Waarbij de chirurgische facelift een hersteltijd van 6 weken heeft, is het mogelijk om na de behandeling van de Aēslift direct weer aan het werk te kunnen.

Algemene vragen

1

Doet een behandeling met injectables pijn?

Nee. Een injectables behandeling is pijnloos omdat wij de dunste naald gebruiken die er wereldwijd bestaat (THE INVISIBLE NEEDLE). Ook een filler behandeling is niet pijnlijk omdat er verdovingsmiddel in de fillers zit. Een lipbehandeling kan wel gevoelig zijn omdat de lippen erg goed doorbloed zijn en veel zenuwen liggen, hiervoor gebruiken wij speciale verdovingscrème. Daarnaast gaan onze artsen erg nauwkeurig en heel voorzichtig te werken waardoor er geen ongemak gevoeld wordt.

2

Binnenkort heb ik een belangrijk evenement, wanneer kan ik het beste een afspraak inplannen?

We adviseren 2 weken vooraf aan een belangrijk event uw afspraak in te plannen.

3

Waarom verschillen de prijzen voor botox en fillers tussen klinieken en wat maakt het verschil bij Aēstec?

Het is essentieel om goed advies in te winnen voor een injectable-behandeling en een weloverwogen keuze te maken. Het gaat niet alleen om het vergelijken van prijzen en producten, maar ook om het beoordelen van de deskundigheid en ervaring van de artsen.

Bij Aēstec maakt de combinatie van productkeuze, ervaring, deskundigheid en wetenschappelijke onderbouwing van de artsen verschil voor de prijzen. We streven naar het leveren van het allerbeste resultaat en de hoogste kwaliteit met een duurzaam effect.

4

Ik maak gebruik van een uitgebreid skin care routine, waarom zou ik dan nog een injectable behandeling ondergaan?

(Dure) serums en crèmes kunnen uw huid goed verzorgen en elastisch houden, maar ze kunnen één belangrijk gevolg van veroudering niet verhelpen: volumeverlies. Waar jonge mensen op cruciale plaatsen in het gezicht volume hebben, zorgt het verlies van volume voor een vermoeide, soms chagrijnige uitstraling. Fillers worden toegepast om rimpels te verzachten en/of volume terug te geven, zodat uw gezicht er minder vermoeid, zachter en voller uitziet.

5

Ik maak me zorgen over een onnatuurlijk resultaat. Hoe gaan jullie hiermee om?

Als een gespecialiseerde cosmetische kliniek in injectables houden we rekening met diverse aspecten. We kijken niet alleen naar iemands unieke gezichtskarakteristieken en leeftijd, maar ook naar persoonlijkheid, beroep en etniciteit voordat we een behandelplan opstellen. Onze holistische aanpak betekent dat we het gehele gezicht bekijken om onnatuurlijke resultaten te voorkomen. We geven ook duidelijk aan wanneer we iets niet kunnen behandelen om zo onnatuurlijke effecten te vermijden.

6

Kan ik tijdens de zwangerschap een behandeling ondergaan?

Omdat er nog onvoldoende wetenschappelijk onderzoek gedaan is op het gebied van injectables en zwangerschap, behandelen wij geen zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven. Bij Aēstec staat veiligheid voorop.

7

Als ik voor een intake komt, is een behandeling hierna meteen mogelijk?

Ja, het is mogelijk om direct na de intake de behandeling te doen.

Zullen we kennismaken?

Weet je al wat je wilt, of wil je eerst meer informatie? Samen met de cosmetisch arts bespreek je de opties en krijg je een persoonlijk behandelplan. Het eerste consult is altijd gratis en vrijblijvend.

Plan direct een gratis consult
phone
Bel 020 - 2440012
WhatsApp ons
Gratis Consult