Behandelzone

Verzakking van de huid (gezicht)

Wat is het?

Huidlaxiteit treft verschillende delen van het gezicht. Of het nu op het voorhoofd, de oogleden, de wangen, het ovaal van het gezicht, de hals of het decolleté is, de huid verliest in de loop van de tijd en bij bepaalde levensstijl gewoonten zijn elasticiteit, volume en dichtheid.

Wist je dat?
oorzaken
voorkomen
behandelingen
gratis consult

Wist je dat?

We verliezen 1% collageen per jaar vanaf de leeftijd van 25, en dit percentage neemt in de loop van de tijd toe. In de eerste vijf jaar van de menopauze verdwijnt ongeveer 35% van dit kostbare eiwit!

Wat zijn de oorzaken?

Blootstelling aan de zon

Blootstelling aan de zon, vooral als deze niet gepaard gaat met UV-bescherming, leidt tot een toename van de melanine productie, een vermindering van de collageen- en elastine productie, een verdikking van bepaalde delen van de huid en bevordert duidelijk de droogheid. Geleidelijk aan verandert de structuur van de huid en wordt deze zichtbaar minder stevig.

Genetica

Naast de hierboven genoemde oorsprong, veroudert niet iedereen op dezelfde manier. De oorzaak: genetische aanleg! Het vermogen van de huid voor hydratatie, elasticiteit en anti-oxidatie hangt namelijk ook af van onze genen.

Hormonale veranderingen

Adequate niveaus van onder andere oestrogenen, testosteron en progesteron zijn noodzakelijk voor een goede weefsel functie. Een disfunctie of onbalans in de niveaus van deze hormonen verhoogt de uitdroging van de huid en dus het verlies van toon.

Slechte leefgewoonten

Tabaks- en/of alcoholgebruik, stress, gebrek aan lichaamsbeweging, een suikerrijk dieet… Zoals we weten, hebben leefgewoonten een directe impact op onze gezondheid, maar ook op die van onze huid. Om de aanmaak van collageen en elastine te bevorderen en onze huid in staat te stellen zich beter te beschermen tegen externe invloeden (UV-stralen, wind, vervuiling…), is het essentieel om bijzondere aandacht te besteden aan onze levensstijl!

Hoe te voorkomen?

Goede hydratatie

De huid bevat gemiddeld 75% water, een essentieel element voor het goed functioneren van cellen. Beter beschermd tegen invloeden van buitenaf (UV-stralen, vervuiling, wind, hitte, kou, vochtigheid en droogte), de huid veroudert minder snel! 

Om je huid soepel en strak en uw teint stralend te houden, gebruikt je een vochtinbrengende crème van hoge kwaliteit die past bij uw huidtype en behoeften... en die het mogelijk maakt om ongeveer 1,5 l water per dag te absorberen!

Het toepassen van gezonde leefgewoonten

Door de aanmaak van collageen te bevorderen, is een dieet rijk aan vitamine A en C, silicium, aminozuren, magnesium en antioxidanten een effectieve manier om huidverslapping te bestrijden. Evenals is het belangrijk om voedsel te vermijden dat zwaar geroosterd of verbrand is, omdat het proces (glycatie genaamd) dat hierdoor wordt gegenereerd, het verlies van huidelasticiteit bevordert.

Zorgvuldigheid in je self-care routine

Het duurt slechts 21 dagen om een goede gewoonte te ontwikkelen en om een natuurlijk onderdeel van elke routine te worden! Hier zijn de 4 essentiële stappen voor goede gezondheids- en schoonheidsgewoonten:

  • Reinig met een neutrale PH-toner om het evenwicht van onze huid te respecteren.
  • Behandel elke laag van de huid met geschikte, complementaire producten (serum, crème, gel, tonic).
  • Hydrateren. Sommige factoren maken het leven van onze huid moeilijk - verwarming, winterkou, wind, hormonale variaties - het is essentieel om het natuurlijke hydratatieproces van de huid een beetje te helpen en de crème te gebruiken die perfect bij haar past.
  • Exfolieer om de huid te regenereren. Door dode huidcellen te verwijderen die zich op natuurlijke wijze op het huidoppervlak ophopen, helpt wekelijkse exfoliatie om de poriën vrij te maken en te verstevigen en de huidvernieuwing te versnellen, maar ook om de vochtinbrengende crème beter te absorberen.

Resultaten van een behandeling

Hoe te behandelen?

Gezicht

Gezichtshuidverjonging door de huid strakker te maken door collageen en elastine op te bouwen met Profhilo.

Maak een afspraak

Voorhoofd

Een natuurlijk verjongd uiterlijk door fijne lijntjes op het voorhoofd te verminderen met Botox ®.

Maak een afspraak

Well-rested (wallen/kringen)

Bereik een fris en uitgerust uiterlijk door het volume van het onderoog te herstellen met hyaluronzuur (fillers).

Maak een afspraak

Zullen we kennismaken?

Weet je al wat je wilt, of wil je eerst meer informatie? Samen met de cosmetisch arts bespreek je de opties en krijg je een persoonlijk behandelplan. Het eerste consult is altijd gratis en vrijblijvend.

Plan direct een gratis consult