Behandelzone

Fijne lijnen en rimpels

Wat is het?

Rimpels zijn plooien die in de huid graven naarmate deze ouder wordt en zijn natuurlijke collageen verliest. Ze manifesteren zich eerst in de vorm van kleinere fijne lijntjes en worden rimpels wanneer hun diepte 1 mm bereikt. Rimpels treffen zowel mannen als vrouwen en kunnen verschijnen wanneer mensen in de twintig zijn.

Wist je dat?
oorzaken
voorkomen
behandelingen
gratis consult

Wist je dat?

Ongeveer 90% van de rimpels wordt veroorzaakt door herhaalde blootstelling aan UV-stralen van de zon.

Wat zijn de oorzaken?

Het natuurlijke verouderingsproces

We kunnen er niets aan doen! Na verloop van tijd droogt de huid uit, de natuurlijke productie van collageen en elastine vertraagt, gezichtsspieren verliezen hun toon en celvernieuwing neemt af: al deze factoren verklaren het volumeverlies dat optreedt. Bovendien accentueert de vermindering van het onderhuidse vetvolume de holtes van bepaalde delen van het gezicht, zoals donkere kringen en de neus-lippenplooi.

Slechte leefgewoonten

Tabaks- en/of alcoholgebruik, stress, gebrek aan lichaamsbeweging, een suikerrijk dieet… Zoals we weten, hebben leefgewoonten een directe impact op onze gezondheid, maar ook op die van onze huid. Om de aanmaak van collageen en elastine te bevorderen en onze huid in staat te stellen zich beter te beschermen tegen externe invloeden (UV-stralen, wind, vervuiling…), is het essentieel om bijzondere aandacht te besteden aan onze levensstijl!

Gezichtsuitdrukkingen

Zoals de naam al aangeeft, worden expressierimpels veroorzaakt door gezichtsuitdrukkingen die elke dag worden herhaald, zoals glimlachen en loensen van de ogen. Naarmate de huid ouder wordt, vervagen de resulterende tijdelijke plooien steeds minder, totdat ze uiteindelijk permanent worden.

Erfelijkheid

Sommige mensen worden geboren met voor- of nadelen met betrekking tot het verschijnen van rimpels. Mensen met een donkerdere huid hebben bijvoorbeeld minder last van hun hoge melaninegehalte, dat hen beschermt tegen ultraviolette stralen. Ook de dikte van de huid is een belangrijk punt: hoe dikker de huid, hoe minder deze wordt aangetast door de verzwakking door veroudering.

Hoe te voorkomen?

Bescherming tegen de zon

UVA-stralen (het hele jaar door aanwezig en de hele dag) en UVB-stralen (vooral significant van april tot september tussen 10.00 en 16.00 uur) hebben een directe invloed op de epidermis en dermis. We kunnen het niet genoeg zeggen: het is essentieel om je huid te beschermen door elke dag een geschikte zonnebrandcrème te gebruiken - bij voorkeur op basis van mineralen en minimaal SPF 30 - en eraan te denken deze elke 2 uur opnieuw aan te brengen.

Het toepassen van gezonde leefgewoonten

Door de aanmaak van collageen te bevorderen, is een dieet rijk aan vitamine A en C, silicium, aminozuren, magnesium en antioxidanten een effectieve manier om huidverslapping te bestrijden. Evenals is het belangrijk om voedsel te vermijden dat zwaar geroosterd of verbrand is, omdat het proces (glycatie genaamd) dat hierdoor wordt gegenereerd, het verlies van huidelasticiteit bevordert.

Goede hydratatie

De huid bevat gemiddeld 75% water, een essentieel element voor het goed functioneren van cellen. Beter beschermd tegen invloeden van buitenaf (UV-stralen, vervuiling, wind, hitte, kou, vochtigheid en droogte), de huid veroudert minder snel! 

Om je huid soepel en strak en uw teint stralend te houden, gebruikt je een vochtinbrengende crème van hoge kwaliteit die past bij uw huidtype en behoeften... en die het mogelijk maakt om ongeveer 1,5 l water per dag te absorberen!

Zorgvuldigheid in je self-care routine

Het duurt slechts 21 dagen om een goede gewoonte te ontwikkelen en om een natuurlijk onderdeel van elke routine te worden! Hier zijn de 4 essentiële stappen voor goede gezondheids- en schoonheidsgewoonten:

  • Reinig met een neutrale PH-toner om het evenwicht van onze huid te respecteren.
  • Behandel elke laag van de huid met geschikte, complementaire producten (serum, crème, gel, tonic).
  • Hydrateren. Sommige factoren maken het leven van onze huid moeilijk - verwarming, winterkou, wind, hormonale variaties - het is essentieel om het natuurlijke hydratatieproces van de huid een beetje te helpen en de crème te gebruiken die perfect bij haar past.
  • Exfolieer om de huid te regenereren. Door dode huidcellen te verwijderen die zich op natuurlijke wijze op het huidoppervlak ophopen, helpt wekelijkse exfoliatie om de poriën vrij te maken en te verstevigen en de huidvernieuwing te versnellen, maar ook om de vochtinbrengende crème beter te absorberen.

Blijf actief

Regelmatige lichaamsbeweging verlaagt de cortisolspiegel en bevordert een betere productie van collageen, een eiwit dat essentieel is voor de gezondheid en schoonheid van de huid.

Vermijd tabak

Stel uzelf niet bloot aan vroegtijdige huidveroudering door roken.

Resultaten van een behandeling

Hoe te behandelen?

Frons

Ontspan de fronsrimpels met Botox ® voor een vrolijke look.

Maak een afspraak

Kraaienpootjes

Vermindering van kraaienpootjes en lachrimpels door middel van Botox®.

Maak een afspraak

Rimpels onder de oogleden

Verminder fijne lijntjes onder de oogleden met Botox ® door de oogsfincter te ontspannen.

Maak een afspraak

Voorhoofd

Een natuurlijk verjongd uiterlijk door fijne lijntjes op het voorhoofd te verminderen met Botox ®.

Maak een afspraak

Zullen we kennismaken?

Weet je al wat je wilt, of wil je eerst meer informatie? Samen met de cosmetisch arts bespreek je de opties en krijg je een persoonlijk behandelplan. Het eerste consult is altijd gratis en vrijblijvend.

Plan direct een gratis consult