30.4.2022

Alles wat je moet weten over fillers

Overweeg jij een behandeling met fillers? In dit artikel lees je alles wat je moet weten over fillers!

Wat is een filler?

Een filler is een tijdelijk gel-achtig vulmiddel voor de huid. Het wordt ook wel een injectable genoemd omdat het injecteerbaar is. De basis van een filler wordt gevormd door hyaluronzuur, dit is een binding die van nature ook in onze huid voorkomt. Hyaluronzuur houdt de huid elastisch en stevig. Hoe ouder je wordt hoe minder hyaluronzuur er van nature in de huid voorkomt, hierdoor verliest de huid volume en vocht. Dit kun je herstellen met fillers.

Let op! Er zijn verschillende soorten en merken fillers, met verschillende kwaliteiten, prijzen, resultaten en veiligheid. Daar lees jelater meer over in deze blog. 

Wat doet een filler?

De naam zegt het eigenlijk al, het vult plekken in je gezicht op. Zo kun je op gewenste plaatsen in het gezicht volume herstellen, contouren versterken of lijntjes en rimpels aanpakken. Fillers versterken het onderhuidse weefsel voor een natuurlijk en jonger ogend uiterlijk.

Hoe wordt een filler geplaatst? 

Fillers, tegenwoordig vaak al gemengd met een verdovingsmiddel, worden geplaatst met een hele dunne injectienaald. De behandeling is nagenoeg pijnloos. 

Mogelijkheden met fillers

Er zijn heel veel mogelijkheden met fillers. Zo kun je fillers aanbrengen om volume te creëren in de lippen, wallen, slapen, jukbeenderen en mondhoeken. Voor het contouren van het gezicht worden fillers vaak geplaatst in de kin, wangen, neus en kaaklijn. 

Verschillende soorten en merken fillers

Het is niet zo dat er maar één soort filler bestaat. Er zijn verschillende soorten en merken fillers. Per filler is de prijs, veiligheid en duurzaamheid anders. 

Zo kan het zijn dat bij de ene kliniek 3 ml filler goedkoper is dan bij een andere kliniek. Dit betekent echter niet altijd dat je voordeliger uit bent. Het kan een goedkopere filler zijn die veel sneller oplost waardoor je de behandeling eerder weer moet herhalen.

Juvéderm fillers

Bij Aēstec werken we met Juvéderm fillers. Juvéderm is wereldwijd het best verkochte hyaluronzuur filler. Juvéderm maakt gebruik van een uniek, gepatenteerde VYCROSS-technologie die zorgt voor een mooie gladde en consistente filler. 

De effecten van Juvéderm fillers houden 9 tot 24 maanden aan, afhankelijk van de gekozen behandeling. Juvéderm fillers hebben een hoge weefsel integratie in de huid, wat zorgt voor natuurlijke uitziende resultaten, ook tijdens een lach, frons of boze blik. 

juvederm-logo - Skin By Sarah

 

Gesichtsfiller von Juvéderm sind Sylvie's Beauty-Geheimnis
Sylvie Meis, ambassadrice van Juvéderm

Belotero

Ook werken we bij Aēstec met Belotero Lips. Dit is een hyaluronzuur filler speciaal gemaakt voor de lippen. Het zorgt voor vollere sensuele lippen die passen bij je gezicht met een natuurlijk resultaat. 

Belotero Lips for professionals | Noscomed Medical Supply A/S

Oplosbaarheid van fillers

Hyaluronzuur is de enige filler die kan worden opgelost. Daardoor is het een veilige filler. Mocht het resultaat van de behandeling niet naar wens zijn dan is de filler actief op te lossen. Dit is met andere soorten fillers niet het geval.

Zullen we kennismaken?

Weet je al wat je wilt, of wil je eerst meer informatie? Samen met de cosmetisch arts bespreek je de opties en krijg je een persoonlijk behandelplan. Het eerste consult is altijd gratis en vrijblijvend.

Plan direct een gratis consult