9.10.2023

Wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaken van onnatuurlijke resultaten door fillers

Aēstec heeft in samenwerking met het Erasmus MC onderzoek uitgevoerd naar de oorzaken van onnatuurlijke resultaten door fillers.

Zoals wellicht bekend, richten de cosmetisch artsen bij Aētec zich erop hun cliënten mooi oud te laten worden met behulp van injectables maar met zo een natuurlijk mogelijk resultaat. Om dit aan te kunnen bieden, moeten de oorzaken van onnatuurlijke resultaten wel eerst duidelijk zijn. Alleen dan kan een natuurlijk ogend resultaat gegarandeerd worden.

Aēstec heeft in samenwerking met verschillende professoren en artsen van het Erasmus MC een wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd naar de oorzaken van onnatuurlijke resultaten door fillers.

‘’Dit is een gamechanger in de wereld van de cosmetische geneeskunde.’’ - Aēstec

Tijdens het onderzoek is er bij 28 patiënten met een onnatuurlijk ogend resultaat door fillers, denk hierbij aan overvulde wangen, een onnatuurlijk effect in het gezicht tijdens het lachen & een afwijkende positie van de ogen, onderzoek gedaan naar de meerdere oorzaken hiervan. Dit werd gedaan met behulp van echografie.

In het kort blijkt uit het onderzoek, dat het onnatuurlijke resultaat niet alleen kan ontstaan door de onjuiste hoeveelheid fillers, maar ook door het plaatsen van fillers in de verkeerde huidlaag.

Door middel van het gebruik van echografie kan er worden bepaald in welke huidlaag de filler geplaatst wordt waardoor er een optimaal en natuurlijk ogend resultaat ontstaat.  

fillers in de juiste huidlaag

Bij de 28 patiënten die mee deden aan het onderzoek is de eerder verkeerd geplaatste filler opgelost, en vervolgens opnieuw in de juiste huidlaag geplaatst onder toezicht van echografie.

Met dit wetenschappelijke onderzoek hoopt Aēstec bij te dragen aan het verbeteren van de cosmetische geneeskunde zodat een natuurlijk resultaat de norm wordt.

Dit onderzoek is in september 2023 gepubliceerd in het wetenschappelijke blad ‘’Journal of cosmetic dermatology’’ en is te lezen via de onderstaande link:

Zullen we kennismaken?

Weet je al wat je wilt, of wil je eerst meer informatie? Samen met de cosmetisch arts bespreek je de opties en krijg je een persoonlijk behandelplan. Het eerste consult is altijd gratis en vrijblijvend.

Plan direct een gratis consult