28.12.2023

Maak kennis met Mettina Jager

Mettina Jager, een ervaren make-upartiest en fotografe, deelt haar inzichten over het accepteren van ouder worden met een positieve instelling. Ze heeft onlangs gekozen voor injectables en fillers bij Aēstec voor een natuurlijke look.

Hi Mettina! Zou je jezelf willen voorstellen? We zijn erg benieuwd naar jouw verhaal!

Hi! Ik werk al 35 jaar in de televisiewereld als succesvol make-up artist voor heel veel bekende gezichten. Op dit moment werk ik heel veel voor  Miljuschka Witzenhausen, Anita Witzier, Tooske Ragas en geef ik sinds 3 jaar Masterclasses in de weekenden speciaal voor dames boven de 35, alhoewel iedereen boven de 18 welkom is.

Hoe kijk je naar het ouder worden?

Ik hoor vaak: "Ik wil mooi oud worden’’, maar dat is niet iedereen gegeven, waaronder ikzelf! Haha.  Ik ben een zakker, geen invaller. Wat betekent dat mijn gezicht naar beneden zakt. Als ik 'sOchtends in de spiegel kijk, denk ik: Hi pap! Want ik lijk steeds meer op mijn vader.

Daarnaast heb ik vorig jaar chemotherapie gehad vanwege borstkanker. Dat is ook een aanslag op je gezicht.

Het is mijn vak om iemand door middel van make-up er jonger uit te laten zien en zie mezelf vanwege mijn werk elke dag in de spiegel. Daar kan ik dan soms wel onzeker door worden.

Ik wil er helemaal niet uitzien als een 25-jarige. Ik wil er gewoon fris oud uitzien.

Sta je er positief in? 

Na mijn borstoperatie en chemo weet ik hoe kostbaar gezondheid is. Ik ben dankbaar voor het feit dat alles is weggehaald en ik er nog even mag zijn. Ik begrijp dat sommigen het ijdel vinden dat ik na mijn chemo aan mijn uiterlijk dacht, maar ik zag er zo vreselijk vermoeid uit. Ik wil tevreden zijn met mijn spiegelbeeld, passend bij mijn leeftijd.  

Hoe kijk je naar cosmetische behandelingen?

Profhilo (hyaluronzuur) is een uitkomst, het stimuleert collageen, elastine en stimuleert vetweefsel aanmaak.

Het verjongt de huid zonder volumeverandering. Mijn huid voelt daardoor steviger.

Door de wat stevigere Juvéderm filler is mijn kaaklijn weer wat strakker. Juvéderm is één van de veiligste fillers die er is en bestaat ook alleen uit hyaluronzuur. Met een beetje Botox zijn mijn rimpels op mijn voorhoofd en rond mijn ogen wat verzacht. Je denkt bij Botox al gauw aan een bevroren gezicht, maar er is zoveel ontwikkeling de afgelopen jaren. Botox wordt al jaren gebruikt in de medische wereld, bijvoorbeeld voor spasmes en migraine.  

Ik ben zelf nogal ongeduldig dus dacht: Hoppakee, doe alles maar tegelijk, maar bij Aēstec zijn ze heel voorzichtig. De arts doet alles in kleine stapjes, zodat ze kan zien wat het effect ervan is en er geen mogelijkheid is voor een onnatuurlijk resultaat.  

Wat was de reden dat je voor Aēstec hebt gekozen?

Ik vertrouw op de deskundigheid van de arts, de manier waarop ze up-to-date blijven en niet zomaar iets doen. Ze nemen de tijd om alles uit te leggen en gebruiken zelfs echografie, wat echt geruststelt. 

Hoe heb je de behandeling ervaren?

Sinds de behandelingen zie ik een verschil, maar het is een geleidelijk proces. Het was het afgelopen jaar moeilijk om de follow up afspraken na te komen vanwege veel werk in het buitenland maar ik ga volgende week weer een onderhoudsbeurt doen.

Zullen we kennismaken?

Weet je al wat je wilt, of wil je eerst meer informatie? Samen met de cosmetisch arts bespreek je de opties en krijg je een persoonlijk behandelplan. Het eerste consult is altijd gratis en vrijblijvend.

Plan direct een gratis consult