15.11.2021

Het belang van huidverzorging van buiten en binnen

Huidverzorging is een belangrijk onderdeel van de holistische visie van Aēstec: je uiterlijk alleen zegt niets over wie jij bent.

Het belang van huidverzorging van buiten en binnen

Naarmate we ouder worden, verliest onze huid strakheid. We maken ook minder collageen en hyaluronzuur aan, waardoor de elasticiteit in onze huid verloren gaat. Er ontstaan plooien, rimpels en oneffenheden die we niet altijd mooi vinden. Het is ontzettend belangrijk om je huid goed te verzorgen. Niet alleen je gezicht en handen, maar ook je romp en ledematen hebben verzorging nodig. Naast dat er allerlei tubes en potjes bestaan met fantastische crèmes, is het ook belangrijk om van binnenuit voor je huid te zorgen. Dit is onderdeel van de holistische visie van Aēstec: je uiterlijk alleen zegt niets over wie jij bent.

Waarom is gezond eten belangrijk

Als je alleen maar junkfood eet, zul je merken dat je huid vetter wordt en dat je misschien zelfs pukkels of rode vlekken krijgt. Junkfood heeft zo weinig gezonde vitaminen en mineralen in zich, dat ons lichaam dat niet goed kan verwerken. Dat uit zich onder andere in het hebben van een ongezondere huid. Wanneer je jouw voedingspatroon aanpast naar gezonde vetten, mineralen en vitaminen (en nee, dit bestaat niet alleen uit salades en supplementen), merk je direct een verschil in je huid. Je huid krijgt een gezonde gloed en je gaat weer stralen!

Gevaar van suikers

Suikers zorgen voor een versnelling van het huidverouderingsproces. Dit komt doordat suikers glycatie veroorzaken. Dit is een proces waarbij schadelijke stoffen het collageen aantasten. En dat terwijl je al minder collageen aanmaakt wanneer je ouder wordt. Van suikers kun je dus echt rimpels krijgen. Ook zorgen suikers ervoor dat je huid gevoeliger wordt voor acne.

We weten bij Aēstec dat het echt niet zo makkelijk is om suikers volledig uit je dieet te schrappen. Naast snoep, koeken en frisdrank, zit suiker ook in sauzen, pizza en brood. Je lichaam zet ook bepaalde koolhydraten om in suikers, die ook glycatie veroorzaken.  

Wat kan je dan wel eten?

Bewerkt voedsel is eigenlijk een no-go. Die kant-en-klaar zakken soep? Weg ermee. Neem afstand van zakken en pakken en gebruik verse producten. Vetten zijn gezond voor je, net als noten en zaten en een diversiteit aan groenten. Een dagje naar de markt is een leuk uitstapje om verse groenten en vis te halen. En als je niet kunt kiezen tussen al die stukken fruit: hoe meer kleur een groente of fruit heeft, des te meer antioxidanten het bevalt.

Van voeding naar reiniging

Voeding bepaalt hoe gezond jij bent, maar ook hoe gezond jouw huid is. Wanneer je huid in topconditie is, kun je bij ons laten uitzoeken welke soorten reiniging en crèmes jouw huid nodig hebben. Want naast al het gezonde eten, heb je altijd nog de fijnstoffen in de lucht die schadelijk zijn voor je huid. Vooral wanneer je in de stad woont, is hier sprake van. Het is daarom goed en belangrijk om te weten welke middeltjes bij jouw huid passen en twee keer per dag je gezicht te reinigen. Zowel ’s ochtends om de nachtelijke zweet uit je gezicht te krijgen als ’s avonds om de fijnstoffen uit de lucht uit je gezicht te krijgen.

Dit kun je doen met water om de huid te verfrissen, maar het is ook belangrijk om dit aan te vullen met bijvoorbeeld een milde face wash of een tonic. Door dit elke dag effectief te gebruiken voorkom je verstoppingen in de huid en krijg je weer een mooie egale huid, zonder rimpels oneffenheden en plooien. 

Wil je meer weten over de conditie van jouw huid en ontdekken welke middeltjes bij jouw huidtype passen? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Zullen we kennismaken?

Weet je al wat je wilt, of wil je eerst meer informatie? Samen met de cosmetisch arts bespreek je de opties en krijg je een persoonlijk behandelplan. Het eerste consult is altijd gratis en vrijblijvend.

Plan direct een gratis consult