1.10.2021

Alles over de lippen

Een prachtige glimlach draagt veel bij aan jouw uiterlijk. Het geeft je zelfvertrouwen én laat je stralen.

Leontine Ruiters bij Aēstec

“Zolang je nog maar kunt bewegen”

- Podcast Lon & Leo

Beluister de hele podcast

Mooie en volle lippen zijn een visitekaartje voor je gezichten mensen met volle lippen worden over het algemeen als aantrekkelijk ervaren.Het opvullen van je lippen is niet voor niets één van de meest populaire behandelingen, ook  omdat je hiermee snelresultaat hebt! Als je ouder wordt, worden je lippen dunner. We maken ook minder collageen en hyaluronzuur aan, waardoor de elasticiteit in onze huid verloren gaat.

Lip fillers kun je laten toepassen in je onderlip en / of bovenlip. Bij Aēstec gebeurt dit met de allerbeste en veiligste fillers ter wereld. Voordat je zo’n besluit neemt tot fillers, wil je natuurlijk weten wat lip fillers zijn.

Lip fillers, alles wat je moet weten

Dermal fillers werden oorspronkelijk gebruikt om rimpels op te vullen in het gezicht en in de nek. De fillers bleken zo succesvol te zijn, dat ze al snel ook toegepast werden voor de lippen!

Deze fillers zijn gemaakt met onder andere Hyaluronzuur, het stofje dat we van nature al in onze huid hebben, waardoor de behandelde huidzijn elasticiteit behoudt. Ook zit er collageen en water in, zodat je huid egaal wordt en er volume in komt. Er zit weinig risico vast aan een dermal filler behandeling, omdat er een zo’n natuurlijk mogelijk product is. Het mooie van dermal fillers is dat het niet permanent is. Het gaat een lange tijd mee en dan vervagen de resultaten.

Wil je meer weten over lip filllers?

Lees dan ook dit artikel eens! Hier vertellen je alles wat je moet weten!

Waarom zijn lip fillers zo populair?

Er zijn verschillende redenen waarom iemand een behandeling wil voor de lippen. Allereerst: als we ouder worden, verliezen we stevigheid in ons gezicht (collageen) en worden onze lippen dunner en minder verfijnd. Een andere reden is dat iemand in zijn lachlijnen een filler wil, zodat er weervolume in de lach komt. Wanneer de bovenlippen een beetje volume bij krijgt, kan een gezicht weer een jeugdige uitstraling krijgen.

Sommige mensen voelen zich onzeker bij hun natuurlijke dunne lippen. Met fillers kun je de lip lijn verhogen zodat je je weer zelfverzekerd voelt. We kennen allemaal de “thin to plum” lippen van Kylie Jenner nog wel?Ook dit heeft ervoor gezorgd dat lip fillers ineens erg populair werd onderjongere volwassenen.

Wat voor soorten behandelingen bestaan er?

Jaren geleden werden fillers gemaakt van een cookie-snijder met heel veel meer stoffen en materialen waardoor de resultaten overdreven waren. Het zag eruit dat lippen overvol gevuld waren. Gelukkig is dat niet meer zo!

De markt van lip fillers heeft zich uitmuntend ontwikkeld, waardoor lippen er na een behandeling nog steeds heel natuurlijk uitzien. Maar dan jeugdiger en frisser. De hoeveelheden van de ingrediënten zijn per filler ook anders, waardoor voor elke behandeling gekeken kan worden welke filler het beste bij die behandeling past.  

Wat zijn de bijwerkingen en hoe ziet nazorg eruit?

Veelvoorkomende bijwerkingen zijn roodheid, blauwe plekken en bultjes op de plek waar de injectie is geweest. Ook zwellingen komen vaak voor. Sommige cliënten schrikken zich rot als ze zien hoe de lippen er direct na de behandeling uitzien. Daarom is het belangrijk om minimaal 48 uur na de injectie je lippen niet aan te raken, niet te sporten en geen make-up op de lippen te gebruiken.

De bijwerkingen verdwijnen vanzelf. Een ijszak tegen je lippen houden en goed drinken en gehydrateerd blijven, zorgen ervoor dat je dit proces versnelt. De eerste zeven dagen raden we aan geen alcohol tot je te nemen en niet te roken. Het roken zorgt ervoor dat je een deel van je lippen kan uitdrogen.

Lip fillers toegepast, en nu?

Veel cliënten gebruiken naast een lip filler ook de kaaklijn behandeling. Deze behandelingen samen zorgen voor een verfrissing van de contouren in jouw gezicht waardoor jouw innerlijke jeugdigheid mooi weerspiegelt met jouw uiterlijk.

Zullen we kennismaken?

Weet je al wat je wilt, of wil je eerst meer informatie? Samen met de cosmetisch arts bespreek je de opties en krijg je een persoonlijk behandelplan. Het eerste consult is altijd gratis en vrijblijvend.

Plan direct een gratis consult